Virág Emília: Sárkánycsalogató

„Józsi megcsinálta az évezred fotóját, és elégedetten simogatta a táblagép kijelzőjét, hogy lehetőleg azelőtt, hogy felfalná őket a sárkány, még fel tudja tölteni a képet a Facebookra.”

Információk a könyvről:
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Megjelenés: 2016. április 11.
Oldalak száma: 328
ISBN: 9789632935294
Megrendelhető ide kattintva.
Moly-adatlap elérhető ide kattintva.

Fülszöveg:
Józsi, a pizzafutár egyetemi hallgató egy másnapos reggelen utat nyit a világok között, s rászabadít egy sárkányt Budapestre. Nyomában ott van Béla, a lovag, akinek a sárkány tojására fáj a foga. Aki ugyanis megszerzi a sárkány tojását, elnyeri a szépséges királynő kezét.
Miután feldúlják az Oktogont, ellopnak egy tehenet és legyőzik a gonosz boszorkát, a tabletébe kapaszkodó, nyegle fiúról kiderül, hogy pont olyan nemes, önfeláldozó és hűséges, mint Béla lovag, s ketten együtt nagyon sok mindenre képesek szívük hölgyéért.

Véleményem:
Bevallom, néha azért szeretek elmerengeni különböző dolgokon. Van, hogy az ember elkezd egy-két érdekes ötleten agyalni, ám ennél tovább nem jut, így azt sem tudja meg, vajon mi lenne az éppen kitalált történet vége? Van egy jó hírem: néha talán nem is kell megtudni. Hiszen vannak könyvek, melyekben épp az a legjobb, hogy valaki más előre kitalálja helyetted a választ! Mi történne például, ha egy másnapos egyetemista egy kávéfőző, egy okostelefon és egy merülőforraló segítségével dimenziókaput nyitna a hét világ között, ezzel egy dühös sárkányt szabadítva az Oktogonra? Nos, erre a kérdése a Sárkánycsalogató adja meg a választ.

Általam készített montázs a könyvhöz

Adott ugyanis egyetemistánk, Józsi, aki egy átmulatott éjszaka után semmit sem szeretne jobban, csak inni egy kávét, hogy aztán mehessen a melóba. Azonban a konyhakövön megjelenő lovag, és a lakása előtti placcon tomboló sárkány sajnos nem a buli utóhatásaként jelentkező hallucináció eredményei: mindketten valósak. A Hetedik Királyságból idepottyant Béla lovag Józsi segítségét kéri, így együtt próbálják meg visszajuttatni Egont, a feldühödött sárkányt, hiszen mindkét világ jobban járna, ha az a helyére kerülne. Ez azonban még csak a kezdet…

Az az igazság, hogy annyi minden volt ebben a könyvben, hogy el sem hinnéd, a fent említett szösszenet milyen hamar lezajlik a könyvben. Találkozhatunk még benne számos elemmel – világok, boszorkányok, lidércek – melyek mind színesítik a kínálatot. A könyv ugyanis bővelkedik a szellemes karakterekben, így biztos lehetsz benne, hogy szem nem marad szárazon – ám ezúttal nem bánatodban, hanem örömödben hullajtod a könnyeket! Maga az alaptörténet is nagyon egyedi, de valahogy úgy érzem, számomra a legnagyobb kincset ebben a könyvben mégis a humor jelentette. Már szinte el is felejtettem, mennyi előnnyel jár az, ha az ember magyar írótól olvas könyvet – márpedig a Sárkánycsalogató mintha annak minden pozitívumát egyszerre szeretné bebizonyítani, sikerrel.

Holló, illetve lovagi páncél - ezzel a két elemmel biztosan találkozol majd a könyvben :)

Az ismerőseim körében sajnos volt, akiben ellenérzést váltottak ki a magyar nevek – kérlek, NE hagyjátok, hogy ez eltántorítson benneteket! Számomra külön pluszt kölcsönzött az, hogy magyar nevek és helyszínek szolgáltatják a történet alapját. Az egyik kedvenc karakterem nevét nem árulom el – hogy spoilermentes maradjak – de bevallom, engem Howl-ra emlékeztetett A vándorló palotából, akit egyébként nagyon kedvelek. :) Mielőtt elkezdenéd elolvasni ezt a könyvet, egy dologra feltétlenül figyelmeztetnem kell téged: nem fogod tudni letenni! Bár valószínűleg nem is akarnád. Ha már átélted a rengeteg kalandot, a rejtélyes lényekkel teleszőtt népmesét, csak egy kérdésed marad: hol lehet a közelben kotyogós kávéfőzőt kapni?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése