Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Ha az ember hajlandó minden olyan könyvet megvenni, ami ígéretesnek tűnik, akkor előbb-utóbb sajnos az is előfordul, hogy a sok-sok jó között lesz egy olyan is, ami végül nem felel meg az eredeti elvárásoknak. Sajnos én most ebbe a kategóriába sorolnám Tarryn Fisher művét.

Információk a könyvről:
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom
Eredeti cím: The Opportunist
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2014 (eredeti 2012)
Oldalak száma: 278
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789633738351
Megrendelhető ide kattintva.
Moly-adatlap elérhető ide kattintva.

Fülszöveg:
Olivia Kaspen éppen most jött rá, hogy volt barátja, Caleb Drake elveszítette az emlékezetét. A lány eddig is azzal tett szert kétes hírnévre, hogy előnyt kovácsol a helyzetekből. Most pedig döntenie kell, milyen messzire hajlandó elmenni az ex visszaszerzéséért. Miközben Olivia valódi énje és a nem túl dicső közös múltjuk titokban tartásával birkózik, akadályt jelent Caleb kattant új barátnője, Leah Smith. A két bestia őrült versengésbe kezd egy olyan férfiért, aki nem emlékszik egyikükre sem. Oliviának viszont hamarosan szembe kell néznie hazugságainak következményével…

Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

Mit tesz a jóravaló könyvmoly, ha van egy regény, melyet első olvasásra kedvenccé avat? Bizony-bizony: árgus szemekkel figyeli, mikor jelenik meg újabb könyv az író tollából. No és ha megjelenik a folytatás is? Úgy van: azonnal megszerzi, és elolvassa.

Információk a könyvről:
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya
Eredeti cím: Ten Ways to Be Adored When Landing a Lord
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2014 (eredeti 2010)
Oldalak száma: 448
Fordító: Hetesy Szilvia
ISBN: 9789633739570
Megrendelhető ide kattintva.
Moly-adatlap elérhető ide kattintva.

Fülszöveg:
Lady Isabel bajban lévő nőknek kínál menedéket a Townsend Park birtokon, sajnos azonban most anyagi gondokkal küzd. Találkozása Lord Nicholas St. Johnnal sorsszerűnek tűnik a számára, hiszen a régiségszakértő férfi tanácsot tud adni neki az öröksége értékével kapcsolatban. Az érzékeny és sármos lord egy pillanat alatt megnyeri Isabel szívét. De hogy tudná meghódítani ezt az oly népszerű férfit, akiért nemcsak a hajadon hölgyek vannak annyira oda Londonban? Lady Isabel még azt sem sejti, hogy a férfi eltűnt személyek felkutatásával is foglalkozik és éppen egy a Townsend Park birtokon rejtőző hölgyre „vadászik”.

T. S. Thomas: Londinium hercege (Eaten-trilógia 1.)

Mindig nagy örömmel veszem magyar szerzők regényeit a kezembe, de még mindig meglepetésként ér, milyen tehetségek rejtőznek kis országunkban. Ez T. S. Thomas esetében sincs másként.

Információk a könyvről:
T. S. Thomas: Londinium hercege
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Megjelenés: 2015
Oldalak száma: 568
ISBN: 9789632934594
Megrendelhető ide kattintva.
Moly-adatlap elérhető ide kattintva.

Fülszöveg:
Nagy Britannia kietlen romjain áll Londinium sötét metropolisza, amely az emberi civilizáció utolsó mentsvára. A növények szinte egytől egyig megsemmisültek, állatok sem maradtak a Földön, az éhhalál csupán két módon kerülhető el: farmerként zöldséget termeszteni a radioaktív talajon, vagy nemesként farmerek húsát enni Londinium fényűző éttermeiben. Az örök álmodozó parasztfiú, Demetrius Wannamaker útra kel, hogy szó szerint „eladja a húsát” a közösség polgármesterének, akinek lánya, Abigail éppen házasodni készül. Demetrius jó eséllyel pályázik rá, hogy őt magát szolgálják föl lakodalmi főfogásként, s ezzel megmentené családja tönkrement farmját – elsősorban haldokló édesanyját. Ám a nincstelen vegetáriánusfiú feltétlen önfeláldozása becsvággyá fajul, ahogy beleszeret Abigailbe, miközben a város sötét csatornarendszereiben lázadás készül a kannibál-társadalom szétzúzására…

Sara Crowe: Campari reggelire

Amikor először találkoztam a Campari reggelire címmel, valami egészen másra számítottam, mint amit végül kaptam. A cím mellé már az a történet is meglepett, melyet a fülszöveg ígért, de csak akkor voltam igazán megszeppenve, mikor befejeztem a regény elolvasását.

Információk a könyvről:
Sara Crowe: Campari reggelire
Eredeti cím: Campari for Breakfast
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Megjelenés: 2015 (eredeti 2014)
Oldalak száma: 324
Fordító: Beke Zsolt
ISBN: 9789632934549
Megrendelhető ide kattintva.
Moly-adatlap elérhető ide kattintva.

Fülszöveg:
Az ember élete tele van borzalmas dolgokkal: elhunyt rokonok szelleme kísérti, befuccsol a szerelmi élete… és odaég a pirítós.
1987-ben Sue Bowl élete fenekestül felfordul. Édesanyja halála miatt úgy érzi, önmagából vesztett el valamit. Aztán az apja is összebútorozik egy Ivana névre hallgató rettenetes férfifalóval.
Ám Sue-t mindig arra bíztatta az anyja, hogy hozza ki mindenből a legjobbat – neki pedig ott volt a szavak szeretete és pár fura rokon. Sue végül Coral néni roskadozó családi otthonába, Green Place-be kötözik, amelyet szép lassan egyre több különc és csodabogár kezd el benépesíteni. A denevérekről nem is beszélve…