Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

Mit tesz a jóravaló könyvmoly, ha van egy regény, melyet első olvasásra kedvenccé avat? Bizony-bizony: árgus szemekkel figyeli, mikor jelenik meg újabb könyv az író tollából. No és ha megjelenik a folytatás is? Úgy van: azonnal megszerzi, és elolvassa.

Információk a könyvről:
Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya
Eredeti cím: Ten Ways to Be Adored When Landing a Lord
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2014 (eredeti 2010)
Oldalak száma: 448
Fordító: Hetesy Szilvia
ISBN: 9789633739570
Megrendelhető ide kattintva.
Moly-adatlap elérhető ide kattintva.

Fülszöveg:
Lady Isabel bajban lévő nőknek kínál menedéket a Townsend Park birtokon, sajnos azonban most anyagi gondokkal küzd. Találkozása Lord Nicholas St. Johnnal sorsszerűnek tűnik a számára, hiszen a régiségszakértő férfi tanácsot tud adni neki az öröksége értékével kapcsolatban. Az érzékeny és sármos lord egy pillanat alatt megnyeri Isabel szívét. De hogy tudná meghódítani ezt az oly népszerű férfit, akiért nemcsak a hajadon hölgyek vannak annyira oda Londonban? Lady Isabel még azt sem sejti, hogy a férfi eltűnt személyek felkutatásával is foglalkozik és éppen egy a Townsend Park birtokon rejtőző hölgyre „vadászik”.


Véleményem:
Mondhatni elsők között vettem kezembe A csábítás kilenc szabálya című könyvet, mely azonnal magával ragadott, hiszen története, valamint azok szereplői hamar belopták magukat a szívembe. Nem is volt így kérdés, hogy a „folytatását”, A hódítás tíz szabályát előrendelem, és amint tudom, rávetem magam. Ez így is történt, hiszen januárban a vizsgáim végeztével első dolgom volt a könyv elolvasása.

Igencsak csalóka azért ez a folytatás-téma, merthogy tudni illik erről a kötetről, hogy mások állnak a középpontban. Az előző regényben megismert Ralston marki testvére, Nicholas kalandjait követhetjük most nyomon, ám a főszerepet a szememben mégiscsak egy Townsend Park nevű helyen élő lányka, Lady Isabel alakítja. Merthogy ő az, aki körül most zajlik az élet: édesapja szerencsejátékos, így neki kell fenntartania a birtokot, hogy később majd öccsére szálljon a grófi cím. Amit azonban kevesen tudnak, hogy bajba jutott lányoknak segít, befogadja őket és megélhetést biztosít nekik. A pénz azonban egyre fogy, így fontolgatja, hogy szeretett édesanyja egykori szoborgyűjteményét is eladja, hogy így tarthassa fenn a birtokot.

Imádnivaló promóciós kép a könyvhöz (Forrás)

Itt jön a képbe Lord Nicholas, aki nemcsak régiségszakértő, de alkalmanként magánnyomozó is, most pedig éppen egy elszökött lány után kutatva jut el Townsend Parkba. Isabel erről mit sem sejt, szerencsés véletlennek tekinti a találkozást, és megkéri a férfit, becsülje fel édesanyja gyűjteményének értékét. Természetesen már kezdetektől megvan közöttük a szikra, így nem is kérdés, hogy mi tűkön ülve várjuk, mikor találkoznak ismét... :)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy rettenetesen gyorsan faltam be ezt a könyvet, mert egy kiadós alvással együtt sem kellett hozzá egy egész nap. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak benne kiszámítható részek, hiszen hasonlít az előző könyvhöz az alapfelépítés terén, ám mégis annyira mások a karakterek, a cselekményszál, hogy az ember emellett könnyen szemet huny. A stílusáért még mindig teljességgel rajongom, hiszen a pikánsabb jelenetek mellett is sikerült egy valóban történelmi hatású romantikus regényt elénk tárnia az írónőnek.

Gyönyörű borítók: az olasz, és a német kiadás (Forrás: olasz; német)

Mindenkinek ajánlani tudom tehát, még azoknak is, akiknek esetleg az első rész nem nyerte el a tetszését, hiszen számos új szereplőt kapunk, izgalmas nyomozással, és egy sármos úriemberrel. Az előző rész kedvelőinek pluszt jelenthet, hogy feltűnnek korábbi főszereplőink is, igaz, csupán kis időre, de bepillantást nyerhetünk abba, hogyan folytatódott az életük. Személy szerint alig várom a harmadik részt, mely a két fivér húgáról, Julianáról szól majd. Már csak azt kell kitalálnom, mivel foglaljam el magam, míg megjelenik. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése