A Nagy Shakespeare Projekt 2015: Antonius és Kleopátra


Sziasztok! Nagyon remélem, hogy páran már hallottatok A Nagy Shakespeare Projektről, melynek következő állomását nálam találjátok. A projekt keretein belül egyébként Shakespeare-drámákat olvasunk el, így számos kevésbé ismert művet is megismerhetnek az olvasók. Szerintem ez egy szuper kezdeményezés, remélem, hogy a bejegyzésemmel Ti is kedvet kaptok az olvasásukhoz!


A címből is látható, hogy sokakhoz hasonlóan én is egy tragédiát választottam, méghozzá az Antonius és Kleopátrát. Bevallom, korábban két Shakespeare műhöz volt szerencsém. Természetesen elsőként a Romeo és Júlia akadt a kezembe, melyet a Szentivánéji álom követett. Most pedig félig a véletlen vezetett e két tragikus sorsú szerelmeshez, hiszen mikor csatlakoztam a projekthez, a számomra leginkább ismert címeket már mind kiválasztották. Szó se róla, egyáltalán nem panaszkodtam, cím alapján rögtön le is csaptam erre, hiszen az ókor mindig is a kedvenc témáim közé tartozott, no meg Kleopátrát is egy érdekes történelmi személyiségnek gondolom. Éppen ezért is – engedelmetekkel – maga a tragédia előtt szeretnék néhány szót leírni két főszereplőnkről, hogy ezáltal érthetőbbé váljon majd az a pár gondolat, melyet a későbbiekben kifejtek.

Vivien Holloway: Mesterkulcs & Tolvajbecsület

Sziasztok! Ma két nagyon jó kisregényről hoztam Nektek ajánlót, melyeket szintén a Főnix Könyvműhely versenyén keresztül kaptam kézhez. Az ajánló mellett ma egy különlegességet is hoztam Nektek, a szöveg mellett látható plakátot ugyanis szintén a versenyre készítettem, több kép felhasználásával. Remélem, elnyeri tetszésetek! :)

Információk a könyvekről:
Vivien Holloway: Mesterkulcs & Tolvajbecsület
Winie Langton történetek 1-2.
Kiadó: Főnix Könyvműhely
Megjelenés: 2014
Oldalak száma: 80+94 oldal
Hivatalos oldal | Facebook 

A Mesterkulcs fülszövege:
Winie Langton a 2900-as évek New Yorkjában él, száz évvel az ötödik nagy világégés után. Egy nagy és befolyásos tolvajcsalád leszármazottja, akit már egészen kiskorától apja tanított a mesterség fortélyaira. Ebből kifolyólag Winie már kamaszként jobban verekedett, mint a fiúk többsége és mindent tudott a fegyverekről.
Amikor a legendás mesterkulcs felbukkan a városban, a Langton család azonnal a nyomába ered, s természetesen Winie-re is fontos feladat hárul a titokzatos műtárgy megszerzésére kiötlött akcióban…