Sophie Kinsella: Pánik a plázában (A boltkóros 2.)

Sziasztok! Ismét Sophie Kinsella-könyv akadt a kezembe, nagy örömmel írtam nektek az Egy boltkóros naplója folytatásáról, mely nemrég a Libri gondozásában újrakiadásra került.

Információk a könyvről:
Sophie Kinsella: Pánik a plázában
Eredeti cím: Shopaholic Takes Manhattan
Kiadó: Kelly Kiadó
Megjelenés: 2008 (eredeti 2001)
Oldalak száma: 340
Fordító: Béresi Csilla
Újonnan A boltkóros útra kel címmel jelent meg.

Fülszöveg:
Becky Bloomwood visszatér! Becky élete révbe ért. Ismert pénzügyi szakember, újságíró, személyes pénzügyi tanácsadó, saját tévéműsora van. Csinos, okos, elegáns, segítőkész… Egyetlen hibája a vásárlási szenvedélye. A divat megszállottja, nem tud ellenállni a drága, márkás cuccoknak, akkor sem, ha egy fitying sincs a bankszámláján. Egy különleges szandál, egy selyembársony sál, esetleg egy formatervezett divatékszer vagy egyedi táska láttán képtelen uralkodni magán. Addig nem nyugszik, amíg meg nem szerzi valamelyiket, még akkor is, ha nincs rá fedezete. A józan pénzügyi szakemberből – belépve egy női divatüzletbe –, a másodperc töredéke alatt pénzügyi analfabéta válik. Se lát, se hall, csak próbál, próbál és próbál, s végül fedezetlen csekkel fizet. Adósságai az egeket ostromolják, ruhái, cipői, táskái, övei, sáljai, piperecikkei alig férnek el a szobájában. Kiegyenlítetlen számlái miatt per fenyegeti, kedvese elhagyja, állását felmondják, karrierje, párkapcsolata romokban… Önmagát okolja, pedig nem ő a célpont. A „jóakaró” Becky szennyesének kiteregetésével akarja tönkretenni a meghurcolt lány kedvesét. Azonban Beckyt nem olyan fából faragták, holmi firkászok nem fognak ki rajta. Amikor a legmélyebb megalázását készítik elő, fordítva sül el a dolog...

Heinrich Böll: Katharina Blum elvesztett tisztessége

Sziasztok! Ma egy olyan könyv ajánlóját hoztam el Nektek, amivel még a gimnáziumban találkoztam. Egyben a német irodalom egy kis szelete. Jó olvasgatást! :)

Információk a könyvről:
Heinrich Böll: Katharina Blum elvesztett tisztessége
Eredeti cím: Die verlorene Ehre von Katharina Blum
Kiadó: Európa Kiadó
Megjelenés: 1976 (eredeti 1974)
Oldalak száma: 96
Fordító: Bor Ambrus
A könyvet ide kattintva megtaláljátok az Antikvárium adatbázisában.

Fülszöveg:
Böll kisregénye válasz egy ellene indított rágalomhadjáratra, leleplezése a közvélemény-manipuláló mesterkedéseknek, végső formájában azonban sokkal több pamfletnél: igazi irodalmi alkotás, méltó folytatása a Csoportkép hölggyel című regényének: középpontjában szintén egy rokonszenvesen határozott, végleteivel is harmonikus egyéniségű „hölgy” áll, Katharina Blum, aki amolyan Kohlhas Mihályként maga szerzi vissza elorzott tisztességét: lelövi az újságíróját annak a lapnak, amely tönkretette nagy gonddal és fáradsággal fölépített tisztességes életét.

Charlotte Brontë: A lowoodi árva

Sziasztok! Ma a szívemnek talán legkedvesebb könyv ajánlóját hoztam el nektek. Nem titok ugyanis, hogy a Jane Eyre az egyik kedvenc könyvem, ősszel pedig beszereztem belőle egy antikvár példányt is, így időszerű volt az újraolvasása.

Információk a könyvről:
Charlotte Brontë: A lowoodi árva
Eredeti cím: Jane Eyre
Kiadó: Móra Kiadó
Megjelenés: 1984 (eredeti 1847)
Oldalak száma: 504
Fordító: Ruzitska Mária, Szász Imre
Illusztrálta: Kondor Lajos
A regény ide kattintva elolvasható a MEK oldalán.

Fülszöveg:
A regényirodalom egyik legmegrendítőbb, felejthetetlen alakja Jane Eyre, Charlotte Brontë remekművének ifjú hősnője.
A bátor és tiszta, önmagához és szerelméhez mindig hű Jane vezeti el a XIX. század Angliájának világába az olvasót, aki az ő tisztán látó szemével figyelheti a kastélyok színesen kavargó társasági életét és a színes kavargás mögött megbúvó könyörtelen önzést.
S mire az olvasó a regény végére ér, a hősnővel együtt örül a rendíthetetlen hűség jutalmának: a tiszta szerelem diadalának.

Márciusi beszerzések (2015)

Sziasztok! Elérkezett az április, így ideje beszámolnom a múlt havi beszerzéseimről. Meg kell hagyni, március nagyon szép kis hónap volt ilyen szempontból. Mivel ekkor ünneplem a névnapomat, valamint kivételesen Budapesten is jártam (hogy ez miért érdekes, az később kiderül), így a hónap során összesen 13 könyvvel sikerült gazdagodnom.


TKK Könyvesbolt & Book Depository
A képen látható első könyvet, a Varázsütést Jenna Blacktől egy TKK Könyvesboltban vettem, kereken 500 forint volt az ára. A másik két könyv Alex Flinntől a Bewitching és a Towering, ezeket még február során rendeltem bookdepóról, azonban csak a hónap elején érkeztek meg. Mindkettőre nagyon kíváncsi vagyok, hiszen az írónőtől már két könyvet olvastam eredeti nyelven, ezek nagyon tetszettek.