Jacqueline Wilson: Kettős játszma

Sziasztok! Mára egy egészen rendhagyó bejegyzéssel készültem, ugyanis egy versenyre szeretnék nevezni. Ez pedig nem más, mint az Eltűnt könyvek nyomában, amit az antikvarium.hu oldal hirdetett meg. A verseny keretein belül egy gyerekkori kedvenc könyvünkről kell írni, amit már legalább tíz éve nem adtak ki. Nem is volt kérdés számomra, hogy melyik kötetet válasszam, szinte azonnal eszembe jutott. :)



Információk a könyvről:
Jacqueline Wilson: Kettős játszma
Eredeti cím: Double Act
Kiadó: Animus Kiadó
Megjelenés: 2001 (eredeti 1995)
Oldalak száma: 192
Fordító: Damokos Kata
A könyvet ide kattintva megtaláljátok az Antikvárium adatbázisában.

Fülszöveg:
Egypetéjű ikrek, ám mégsem egyformák. Bár sokan összetévesztik őket, a tízéves ikerpár, Ruby és Garnet két külön világ. Ruby mindig szerepelne, Garnetnek egy porcikája sem kívánja a reflektorfényt. A két testvér mégis elválaszthatatlan, mindig és minden körülmények között együtt cselekednek, akár hétköznapi tennivalókról, akár valami csínytevésről van szó. De tarthat-e örökké ez a szoros összetartozás, amikor annyi minden változik körülöttük? Egy kis faluba költöznek, ahová özvegy apjuk barátnője is velük tart. Új környezet, új iskola, ráadásul Ruby merész tervei, melyekhez ikertestvérének is jó képet kell vágnia.

Cynthia Hand: Angyalsors

Sziasztok! Emlékeztek még az Autumn Book Tagra? Nos, elég vicces, de miután megválaszoltam azt a kérdést, hogy mit szeretnék ősszel a leginkább elolvasni, úgy döntöttem, hogy mindjárt bele is kezdek. Ez pedig nem más mint az Angyalsors.

Információk a könyvről:
Cynthia Hand: Angyalsors
Eredeti cím: Unearthly
Kiadó: Maxim Kiadó
Megjelenés: 2011 (eredeti szintén)
Oldalak száma: 452
Fordító: Komáromy Rudolf
Megrendelhető ide kattintva.

Fülszöveg:
Clara Gardner élete alaposan megváltozik, amikor kiderül, hogy félig-meddig angyal. Nemcsak okosabb, erősebb és gyorsabb az embereknél, hanem rendeltetése is van. De hogy mi ez a feladat, arra nem könnyű rájönnie. Látomásában csupán egy idegent lát, aki csapdába esik egy erdőtűzben. Édesanyjával kutatnak a tűz helye után, nyomozásuk egy wyomingi városba vezeti őket. Úgy döntenek, Jacksonban a helyük, odaköltözik a család. A következtetéseik helyesnek bizonyulnak: Clara az iskolában már az első napon megpillantja a látomásaiban szereplő fiút, Christiant. A helyzetet azonban bonyolítja, hogy feltűnik egy másik, szintén vonzó srác, Tucker, aki szemlátomást komolyan érdeklődik Clara iránt. Ahogy Clara próbál kiigazodni a feje tetejére állt világában, addig nem sejtett veszélyek mellett olyan döntési kényszerekkel is szembesül, amelyekről nem is hitte volna, hogy bekövetkeznek az életében – őszinteség és színlelés, szerelem és kötelesség, jó és rossz között kell választania. Végre a látomásából ismert tűz is föllobban, de vajon Clara készen áll-e, hogy vállalja a sorsát?

Eve Ensler: Érző lelkek

Sziasztok! A most következő könyvet szintén hetekkel ezelőtt olvastam, talán az első egyetemi héten, ám egyáltalán nem tartott sokáig. Terjedelme miatt pár óra alatt kivégeztem, elkezdtem a buszon hazafelé, aztán másnap este még szántam rá egy vagy két órát és ennyi volt. Az érzelmeim nagyon vegyesek, de azért igyekszem mindenfélét figyelembe venni.

Információk a könyvről:
Eve Ensler: Érző lelkek - Kamaszlányok titkos élete
Eredeti cím: I Am An Emotional Creature: The Secret Life of Girls Around the World
Kiadó: Nyitott Könyvműhely
Megjelenés: 2010 (eredeti szintén)
Oldalak száma: 204
Fordító: Béresi Csilla
Megrendelhető ide kattintva.

Fülszöveg:
A vagina monológok világhírű szerzője új könyvében olyan történeteket gyűjtött egy csokorba, amelyeket a világ különböző pontjain élő kamaszlányok élete inspirált. Az elbeszélők mind érzékeny, okos, vad, fantáziadús, életteli lányok, akiknek előbb-utóbb szembesülniük kell azzal a társadalmi elvárással, hogy ne legyenek se túl okosak, se túl érzékenyek, hogy elfojtsák a vágyaikat, és engedelmeskedjenek a szabályoknak.

Mások mellett megismerkedhetünk egy anorexiás bloggerrel, aki egyre kevesebbet és kevesebbet eszik; egy kenyai lánnyal, aki nem hajlandó alávetni magát a genitális csonkításnak; egy kínai munkáslánnyal, aki Barbie-kat gyárt; egy terhes lánnyal, aki nem tudja eldönteni, megtartsa-e kisbabáját.

Ezek a történetek megmutatják, hogy a lányok a világon mindenütt ugyanazokkal a problémákkal, vágyakkal, fájdalmakkal, örömökkel, szenvedésekkel találkoznak.

Lori Lansens: A lányok

Sziasztok! Tudom, hogy sajnos lassan két hete, hogy nem írtam bejegyzést, de az az igazság, hogy sajnos eléggé lemaradtam az írásban az olvasásaimhoz képest. Ennek fő oka az egyetem, elég sok órámra kell hétről hétre készülnöm, de azért igyekszem kitartani a blogolás mellett is. Ezt a könyvet kb. három hete olvastam el, az akkor szabadidőmhöz mérten viszonylag hamar, mert olvastatja magát. :)

Információk a könyvről:
Lori Lansens: A lányok
Eredeti cím: The Girls
Kiadó: Pioneer Books
Megjelenés: 2012 (eredeti 2005)
Oldalak száma: 400
Fordító: Spiegl Máté
Megrendelhető ide kattintva.

Fülszöveg:
Rose és Ruby - testvérek, legjobb barátok, egymás bizalmasai.
Barátságokat kötnek, szerelmesek lesznek, dolgoznak, imádják a nevelőszüleiket és megvalósítják az álmaikat. Ám a Darlen lányok élete mégsem nevezhető hétköznapinak, mivel a 30. születésnapjuk közeledtével ők lehetnek a leghosszabb kort megélt craniopagus ikrek, ugyanis a fejük kistányérnyi helyen összeforrt az egyik oldalon.
Egy orvosi vizsgálat után a könyvmoly Rose elhatározza, hogy megírja az önéletrajzát. Ám amikor Ruby megkérdezi, hogyan írhat egy összenőtt iker önéletrajzot, hiszen nem is egyedül élte az életét, megállapodnak, hogy néhány fejezetet a sokkal csinosabb testvér is papírra vet. Így kiderül, hogy bár sziámi ikrek és elvben ugyanazt élik át, nem mindenben egyezik a véleményük.
Sőt, még titkokat is őriznek egymás elől.
A mindenen átsegítő összetartozás és a függetlenség utáni vágy rendkívüli történetét sosem fogja elfelejteni az olvasó.

Az első tag: The Autumn Book Tag

Sziasztok! Megérkeztem életem első tagos bejegyzésével, amit ezúttal Tekla felkérésére teljesítek. Remélem, hogy mindenkinek elnyeri majd tetszését ez a poszt, nekem nagyon tetszett, hogy ilyen területen (kérdésekre válaszolva) is kipróbálhatom magam. :)

1. Mit szeretsz a legjobban az őszben?
Forrás: We Heart It
Magam sem tudom pontosan megfogalmazni, de azért megpróbálom. Az ősz az egyik kedvenc évszakom. Nem csak azért, mert akkor van a szülinapom – na jó, egyesek szerint szeptember 11. még nyárnak számít, de ebből a szempontból szerintem nem. Abszolút őszi gyerek vagyok, ha létezik ilyen "típus". :) Szóval van valami olyasmi az őszben, ami az elmúlás és a hideg ellenére is szerethető. Ilyen például a sok szép színes levél, amelyek mosolyt csalnak az ember arcára még a fagyos hidegben is. Vagy az október, mert valamilyen megmagyarázhatatlan módon szeretem a Halloweent és a Mindenszenteket is. Szerintem jó dolog, hogy legalább egy napon megemlékezünk azokról, akik már nem lehetnek velünk. Előtte pedig töklámpást faragunk (már évek óta), tavaly például egy Mickey egér fejet faragtam bele és egész jóra sikeredett. :) De nagyon szeretem még az őszi dekorációkat, a sütőtököt és a mécseseket, mert ilyenkor illatoznak a legjobban. Novemberben pedig kezdődik a Karácsony utáni sóvárgás és egyben várakozás, amit szintén nagyon kedvelek.

2. Mely könyvek emlékeztetnek a polcodon arra, hogy ismét iskolába jász, vagy a megboldogult iskolás napjaidra?
Elsőként Maggie Stiefvater két könyve, a Shiver – Borzongás és a Linger – Várunk jutottak eszembe, talán azért, mert kifejezetten emlékszem rá, hogy ezeket ősszel olvastam, iskola utáni pihenésként. Emellett fontos megemlítenem a Fairy Oak könyveket is, róluk szintén hasonló dolgok jutnak eszembe.

Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Sziasztok! Ma egy olyan könyv kritikáját hoztam el Nektek, ami mostanában szerencsére eléggé szem elé került. Ez pedig nem más, mint az Outlander. Annak idején a testvérem talált rá, így azonnal fel is került kívánságlistájára, majd idővel beszereztük. Sajnos neki az elmúlt évek során egyre kevesebb ideje van olvasni, így csak végszóra – azaz a sorozat megjelenésére – sikerült elolvasnia, majd továbbadnia nekem. (Olyan könyvet, ami az övé, de ő még nem olvasta már csak elvből sem veszek a kezembe, mert az onnantól nagy eséllyel köt ki nálam. Ez színtiszta tapasztalat.) Így sikerült végre kölcsönkapnom, majd a szeptember első hetén (na jó, már augusztus utolsó napjaiban), még a nyári szünetem utolsó pár napját kihasználva elolvasnom.

Információk a könyvről:
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen
Eredeti cím: Outlander
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2010 (eredeti 1991)
Oldalak száma: 910
Fordító: Farkas Veronika
Megrendelhető ide kattintva.

Fülszöveg:
1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen "sassenach" lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön...Urunk 1743. évében.

Miután az általa ismeretlen erők visszasodorták az időben, Claire olyan intrikák és veszélyek közé pottyan, amelyekre az élete is rámehet...továbbá a szívét is összetörhetik. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias, ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.

Nick James: Az invázió (Éghajó Akadémia 2.)

Sziasztok! Tudom, hogy ezt a kritikát még a múlt hétre ígértem, de a héten engem is elért az iskolakezdés szele, visszacuccoltunk ugyanis Pécsre számos dolgot, amire szükségünk lesz a harmadik félévünkben. Időközben ráadásul újabb könyvre vetettem rá magam (amit ma be is fejeztem), így úgy gondoltam, ideje pótolnom a lemaradást. :)

Információk a könyvről:
Nick James: Éghajó Akadémia – Az invázió
Eredeti cím: Skyship Academy – Crimson Rising
Kiadó: Főnix Könyvműhely
Megjelenés: 2013 (eredeti 2012)
Oldalak száma: 260
Fordító: Hudácskó Brigitta
Megrendelhető ide kattintva.

Fülszöveg:
Jesse Fisher csupán arra vágyott, hogy végre mindenki békén hagyja. Ám mit tehet az ember, ha egy szép napon kiderül, hogy a bolygó jövőjének sorsa az ő nyiszlett kis vállain nyugszik, a világ megmentéséhez kapott társa pedig újonnan megtalált bátyja, aki nem sokkal korábban még gyilkos terveket szövögetett ellene? Ha pedig mindez nem lenne elég, Jesse Fishernek azzal a ténnyel is szembe kell néznie, hogy minden földhözragadtsága ellenére ő még csak nem is földlakó. Remek.
Az Éghajó Akadémia második kötetében a gyöngyökért folyó harc folytatódik, Jesse és Cassius pedig ismét menekül – ám egymás üldözése helyett a két testvér most kénytelen új ellenségekkel szembenézni: idegen megszállók fenyegetik a Földet, a fiúknak pedig szembesülniük kell az eshetőséggel, hogy talán még ketten együtt is kevesek lesznek a világ ellen.